"Turma mica" si "alte oi"

In jos

"Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  nicu la data de Vin Mar 05, 2010 7:52 am

"Nu te teme, turma mica; pentru ca Tatal vostru va da cu placere imparatia" - Luca 12:32

"Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu si va fi o turma si un Pastor" - Ioan 10:16
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 42

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  nicu la data de Mier Mar 10, 2010 12:41 pm

Cine este aceasta turma mica? Mai demult credeam ca acestia sunt acei oameni din randul crestinilor ,144000 la numar,pe care ia ales Dumnezeu pe parcursul a 2000 de ani.Mai credeam,dupa cum am fost invatat,ca ar mai fi vreo 8000 de persoane in viata si care ar completa acest numar de 144000.Mai nou sunt 100000 de persoane care completeaza numarul celor unsi,apropo acestia se cheama unsi care au primit darul duhului sfant spre deosebire de ceilalti.
Ma intreb daca nu cumva s-a pierdut sirul la numaratoare.Daca au fost alesi mai multi decat 144000?!
Deci dupa multi ani in care se credea ca acestia mai sunt in numar de 8000,dintr-o data sare la 10000.
Exista o explicatie? O,Dumnezeu sa incurcat la numarat,a aflat ca numarul e incomplet.Aceasta invatatura nu face decat sa-l limiteze pe Dumnezeu.Un Dumnezeu care se incurca la numarat.Cred ca au fost unsi mai multi decat 144000,mai exact 146000.Cei ce sunt in plus vor trebui sa fi deunsi.
Hai sa citim noi biblia,nu sa ne-o citeasca altii.Ce am aflat eu in timp ce citeam? Cititi si voi urmatoarele texte:

"Chiar zece pogoane de vie nu vor da decat un bat si un omer de samanta nu va da decat o efa."-Is 5:10

"Si chiar a zecea parte de va mai ramane din locuitori, vor fi nimiciti si ei la randul lor. Dar, dupa cum terebintul si stejarul isi pastreaza butucul din radacina, când sunt taiati, tot asa, o samanta Sfanta se va naste iarasi din poporul acesta.”-Is 6:13

"Chiar daca poporul tau, Israele, ar fi ca nisipul marii, totusi numai o ramasita se va intoarce, caci nimicirea este hotarata, facand sa se reverse dreptatea."-Is 10:22

"Asa vorbeste Domnul: „Dupa cum pastorul scapa din gura leului numai doua bucati de picioare sau un varf de ureche, asa vor scapa copiii lui Israel care stau în Samaria în coltul unui pat si pe covoare de Damasc."-Amos 3:12

Ceea ce inteleg eu din aceste texte este ca in urma judecatii pe care o aduce Dumnezeu asupra poporului sau,doar o ramasaita,sau mai bine zis doar o turma mica supravietuieste si se intoarce la Dumnezeu.Cel mai probabil ca la aceasta s-a referit Isus.Inca ceva ,aceasta ramasita sau turma nica nu are un numar anume.
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 42

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  logic la data de Mier Mar 10, 2010 8:42 pm

Isaia profeteste intr-adevar ca numai o ramasita se va intoarce din Babilon. Dupa caderea Babilonului Cirus a decretat repatrierea popoarelor captive. O ramasita Israelita s-a intors la Ierusalim. A fost aceasta implinirea completa sau singura implinire?
Apostolul Pavel aplica inca o data profetia lui Isaia (10:22) la ramasita israelita din secolul intai (Rom. 9:27). Apocalipsa vorbeste din nou despre o ramasita "israelita" (a treia), in numar de "144000". Aceasta este o ramasita a bisericii ca Nou Israel, bineinteles numarul este simbolic. La care dintre acestea s-a referit Isus cand le-a spus oilor lui (ucenicilor) "nu te teme turma mica"?

logic

Mesaje : 106
Data de înscriere : 03/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  nicu la data de Joi Mar 11, 2010 9:59 am

Cred ca prima implinere a avut loc in timpul lui Moise cand doar o ramasita a intrat in tara promisa,a doua,cum zici tu ,dupa caderea Babilonului,a treia a fost in timpul lui Isus si se pare ca va avea implinire si in viitor,deci nu-i prima si nici ultima si nu-i nici singura profetie care are mai multe impliniri pe parcursul istoriei.De fapt aceasta are implinire oridecate ori Dumnezeu aduce judecata si daca ma gandesc bine,prima a avut implinire pe timpul lui Noe,pe urma Lot,cand Dumnezeu a distrus Sodoma si Gomora S.A.M.D
Lucrurile astea au legatura cu modul in care Dumnezeu a creat lucrurile,peste tot unde te uiti vezi fractali in care lucrurile se repeta,Dumnezeu si-a lasat amprenta peste tot,uitate la plante la modul in care sunt alcatuite,la frunzele acestora,la constitutia noastra fizica,la anotimp,la istorie,toate au un ciclu.
Nu cred ca n-ai auzit de geometria sacra si de fractali.
https://www.youtube.com/watch?v=ujAlmq_v32c

https://www.youtube.com/watch?v=u_-zVtCfsMQ&feature=related

Acestea definesc tot ce ne inconjoara si pe noi inclusiv.Regele Solomon a observat lucrurile astea(vezi Ecl 1:5-10)
Apocalipsa vorbeste de o ramasita si de o viitoare implinire,dar nu zice ca acestia vor fi in numar de 144000.De fapt acestei turme mici sau ramasitei i se spune:"sa se mai odihneasca putina vreme, pana se va implini numarul(144000) tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie omorati ca si ei."-Apoc 6:11
Sunt doua clase,doi martori,una e turma mica sau ramasita careia i se spune sa mai astepte un pic pana ce se implineste numarul celei de a doua clase sau al doilea martor in numar de 144000 care are sa moara la fel ca si ei.
A doua clasa nu este ramasita sau turma mica ci mai degraba primul rod sau vlastarul lui David,similar lui Isus,fratele sau.Iosif si Beniamin,mai tii minte.
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 42

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  logic la data de Joi Mar 11, 2010 7:54 pm

nicu a scris:Apocalipsa vorbeste de o ramasita si de o viitoare implinire,dar nu zice ca acestia vor fi in numar de 144000.De fapt acestei turme mici sau ramasitei i se spune:"sa se mai odihneasca putina vreme, pana se va implini numarul(144000) tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie omorati ca si ei."-Apoc 6:11
Sunt doua clase,doi martori,una e turma mica sau ramasita careia i se spune sa mai astepte un pic pana ce se implineste numarul celei de a doua clase sau al doilea martor in numar de 144000 care are sa moara la fel ca si ei.
A doua clasa nu este ramasita sau turma mica.
Ok, astea sunt afirmatiile, dar care sunt dovezile? Cum putem numi pe cei morti o ramasita? Ramasita este prin definitie cea care ramane (in viata)...

In Ap 6:11 sunt de fapt trei grupuri: (1) cei morti, (2) cei in viata care apartin aceluiasi numar sau clase si (3) fratii lor, o a doua clasa. Grupurile 2 si 3 nu sfarsesc in moarte, desi la acel timp "erau pe punctul sa fie omorati ca si ei" (traducere literala).

logic

Mesaje : 106
Data de înscriere : 03/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  nicu la data de Vin Mar 12, 2010 2:27 pm

Ok. Deci sa-ti explic cum vad lucrurile.Sunt doua clase,doi martori,primul este ramasita sau turma mica iar a doua cei 144000,vlastarul lui David.Istoria se repeta din nou dupa multele modele profetice din istorie iar cel mai elocvent model este din primul secol,Ioan Botezatorul si Isus.De aceasta data profetia are loc la o scara mai mare.La final va fi ca imparatia este luata de la neamuri si va fi data inapoi Israelitilor,dar asta e alta discutie.
Primul martor si anume turma mica sau ramasita,va incepe sa predice din nou(Ap 10:11)cu cinci luni inainte sa apara cei 144000 care este vlastarul.In a sasea luna,dupa cele cinci luni,cand are sa cada Babilonul,ramasita v-a da nastere celor 144000.Caderea Babilonului v-a facilita intoarcerea celor 144000 in patria lor sau mai bine zis rapirea la scaunul de domnie a lui Dumnezeu.Despre ei vorbeste Psalmul 122:4,5,psalmistul descrie rapirea celor 144000.Rapirea are loc nici prea devreme ,nici prea tarziu.Aici e misiune celor patru ingeri care tin in frau lacustele(Ap 7:1;9:14,15)
Observa cum lacustele isi schimba fizionomia,dar nu inainte de cele cinci luni si nu inainte sa aiba loc pecetluirea sau ungerea ca imparati a celor 144000 si rapirea lor sau repatrierea.
Cei 144000 vor fi rapiti,feriti de moarte pana la un timp,ei la fel ca si Isus,nu le este dat sa moara pana nu isi vor indeplini misiunea.Cei care vor fi insotitorii lor,nu vor avea de ce sa se teama fiindca vor fi in aceeasi barca.(Mar 4:37-40)
Ramasita(sau cum vrei sa-i mai spun,turma mica,primul martor,femeia,Ilie,glasul celui ce striga ),odata ce va fi dat nastere celor 144000, (sau copilului de parte barbateasca,al doilea martor,vlastarul lui David,mesia) ea va incepe sa scada iar copilul sa creasca.-vezi Ioan 3:30

Apoc 6:11 se adreseaza partii ramasitei care fusesera deja injunghiate,acestora li se spune ca persecutia inca nu a incetat si ca are sa mai moara multi dintre cei care compun ramasita ca si ei si ca in final va muri si copilul lor,samanta promisa,abia atunci Dumnezeu va razbuna sangele lor.


Ultima editare efectuata de catre nicu in Sam Sept 24, 2011 11:33 am, editata de 1 ori
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 42

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  logic la data de Vin Mar 12, 2010 9:57 pm

Da, stiu deja parerea ta despre cei doi martori. Unele idei mi se par stralucite, de exemplu sa descrii rapirea drept repatriere. Totusi trebuie facute mai putine afirmatii intr-un singur mesaj si mai multe dovezi. De exemplu unde arata Apocalipsa ca cei 144000 vor muri? Din contra, acestia sunt supravietuitori care se intorc cu cantece de biruinta in Sion (cap. 14). Apoi, de ce ar cadea Babilonul la o luna dupa cinci? Ar putea fi cazut deja inainte de cele cinci luni ale lacustelor. Ce este aia "partea ramasitei care fusesera deja injunghiata"? Ramasita prin definitie este supravietitoare. Iar daca o parte a murit, atunci nu mai apartine ramasitei. Cand Pavel vorbeste despre "noi cei vii care vom fi ramas", ii exclude din grupul "noi cei vii" pe cei morti care vor invia intai.

Oricum o interpretare interesanta. Ma intreb daca este expusa undeva pe net sau este acum in faza de elaborare?

logic

Mesaje : 106
Data de înscriere : 03/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  nicu la data de Sam Mar 13, 2010 1:57 pm


Am cautat pe net sa vad daca este cineva care gandeste la fel,pe youtube,forumuri etc.
Am gasit asemanare doar cu privire la Babilonul cel mare,cum ca aceasta ar fi America,si cu privire la intoarcerea Israelului carnal ,insa lipsesc detaliile despre cum are loc aceasta. Cine ar fi pomenit ca va fi un al doilea MESIA si rolul acestuia in intoarcerea Israelului.In aceasta va consta judecata ca acest frate al lui Isus va veni in lume si lumea nu-l va recunoaste nici nu-l va primi.Ar fi trebuit sa mance biblia fiindca in ea este viata vesnica si ele marturisesc despre fratele lui Isus.

"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca în ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine".-Ioan 5:39


Ultima editare efectuata de catre nicu in Sam Sept 24, 2011 11:37 am, editata de 1 ori
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 42

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  nicu la data de Mar Mar 16, 2010 10:18 am

Alte oi.Daca citesc Apocalipsa observ ca alte oi sau marea multime apare abia dupa marele necaz sau dupa armaghedon,nu exista marea multime inainte de marele necaz.Acestia nu mai sunt crestini fiindca crestinismul se incheie cu moartea primului martor.Zaharia 8:20-23 ne explica mai bine cine sunt acestia,deci dupa ce Dumnezeu v-a distruge capetenia unei tari mari(Ps 110:6)in batalia de la armaghedon,abia atunci apare acesta mare multime.
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 42

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  logic la data de Mar Mar 16, 2010 10:02 pm

Intr-adevar, marea multime nu exista inainte de necazul cel mare. Observatia este buna. Ea se formeaza in timpul necazului ("vin din necazul cel mare"). Dupa Armaghedon nu pentru ca ar fi prea tarziu pentru ei. Criteriul dupa care sunt lasati in viata este ca au devenit crestini in timpul persecutiei din necazul cel mare ('Au dat un pahar cu apa' dreptilor persecutati si si-au spalat hainele in sangele Mielului).

Cat despre "alte oi" din Ioan 10:16, acestea au fost aduse in staul inainte de a muri Isus. Nu au legatura cu multimea mare din Apocalipsa.

logic

Mesaje : 106
Data de înscriere : 03/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  nicu la data de Mier Mar 17, 2010 2:17 pm

Am citit articolul tau despre alte oialte oi si mi s-a parut interesant.Uite mi-a venit in minte exemplul din Faptele Apostolilor 18:24,25;19:1-5.
Acestia sunt acele alte oi care au fost pregatite pentru Isus Cristos.Spune-mi daca gresesc.
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 42

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  logic la data de Mier Mar 17, 2010 8:58 pm

Asa se pare, ceva oi "intarziate" din turma lui Ioan!

logic

Mesaje : 106
Data de înscriere : 03/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  calea la data de Lun Ian 17, 2011 1:53 pm

Conform contextului din Luca 12:32, turma mică sunt cei 11 apostoli fideli, contextul ne ajută să înțelegem la cine se referă Isus: v.22: "Și Isus a zis ucenicilor Săi...".

În ce privește oile din staul și alte oi:
Contextul din Ioan 10 ne ajută din nou:
Oile și staulul au existat înainte de a veni Cristos când erau slujite de ce numiți: "Hoți și tâlhari", dar când a venit Păstorul oilor, portarul (Ioan Botezătorul) i-a deschis, oile astfel au auzit glasul Lui și au ieșit afară după El.
Aceste oi inițial în legământul cel dintâi a fost Israelul, iar conducătorii religioși (farisei, saduchei, cărturarii, etc.) au fost hoți și tâlharii.
Păstrorul Isus a venit și-a dat viața pentru oi, dar El mai spune mai am și alte oi care nu sunt din staulul aesta,adică din staulul iudeu, ci aceste alte oi nu pot fi decât creștinii dintre neamuri, care sunt un singur trup cu iudeii, o singuzră turmă, un singur păstor (vezi și Efeseni 3:5,6).

calea

Mesaje : 72
Data de înscriere : 16/01/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  logic la data de Mier Feb 02, 2011 8:50 pm

Daca tot e vorba de context, atunci trebuie observat ca pastorul isi da viata pentru oi DUPA ce le aduce intr-o singura turma. Aceasta exclude complet solutia ca acele alte oi sunt paganii convertiti mai tarziu. Isus vorbea despre oi existente in timpul lui, ceea ce paganii nu erau.

logic

Mesaje : 106
Data de înscriere : 03/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  calea la data de Mier Feb 02, 2011 9:04 pm

V. 17 nu este o continuare la v.16, ci v. 16. se termină ideea lui Isus despre staul, și pornește o idee nouă despre moartea Sa.

calea

Mesaje : 72
Data de înscriere : 16/01/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: "Turma mica" si "alte oi"

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum