Vrei să reactionezi la acest mesaj? Creati un cont în câteva clicuri sau conectati-vă pentru a continua.

Sabatul Milenar

In jos

Sabatul Milenar Empty Sabatul Milenar

Mesaj  nicu Lun Mai 09, 2011 10:46 am

In ce sens trebuie sa sistam activitatea noastra pentru a face loc activitatii lui Dumnezeu si astfel sa intram in odihna lui?
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 44

Sus In jos

Sabatul Milenar Empty Re: Sabatul Milenar

Mesaj  logic Lun Mai 09, 2011 9:53 pm

Dumnezeu se odihneste incepand de la creatie. Dumnezeu se odihnea încă pe timpul lui Iosua și chiar după mii de ani, creștinii care credeau, puteau intra în această odihnă. Evrei 4:3-5 spune:

"Căci noi, care am crezut, intrăm în 'odihna', despre care a zis: 'Am jurat în mânia mea că nu vor intra în odihna mea', măcar că lucrările lui fuseseră terminate încă de la întemeierea lumii. Căci într-un loc a vorbit astfel despre ziua a șaptea: 'Și Dumnezeu s-a odihnit în ziua a șaptea de toate lucrările lui'. Și iarăși în acest text: 'Nu vor intra în odihna mea'”.

Expresia "măcar că lucrările lui fuseseră terminate încă de la întemeierea lumii" arată că Dumnezeu se odihnește încă de la întemeierea lumii de când și-a terminat lucrările. Deci nu se poate trage concluzia că evreii din timpul lui Iosua nu urmau să intre în odihnă în sensul că nu aveau în ce să intre, ca și cum ea nu începuse încă (sau durase numai 24 de ore și acum Dumnezeu lucra din nou), ci că Dumnezeu nu i-a lăsat să intre deși poarta odihnei era larg deschisă sau, în cuvintele lui Pavel, "măcar că lucrările Lui fuseseră terminate încă de la întemeierea lumii" și de atunci Dumnezeu se odihnea).


logic

Mesaje : 106
Data de înscriere : 03/08/2008

Sus In jos

Sabatul Milenar Empty Re: Sabatul Milenar

Mesaj  nicu Joi Iun 30, 2011 3:42 pm

Dumnezeu si-a terminat demult lucrarea si de atunci,el se odihneste. Asta e adevarat doar daca credem ca aceea a fost adevarata lucrare a lui Dumnezeu.Eu zic asa, ca aceea n-a fost decat umbra a ceea ce urma sa mai creeze,prin urmare,Dumnezeu inca lucreaza.Cuvintele: „Voi clatina inca o dată, nu numai pamantul, ci si cerul.” -Evrei 12:26 ,mie imi spune ca Dumnezeu inca lucreaza din cauza ca ceea ce a creat odinioara, a ajuns sa se strice. Si cand zice ca voi face un legamant nou, inseamna ca lucreaza din nou.

Sabatul milenar,pentru mine inseamna sa lepadam/predam armele cum a facut IIsus Cristos,lasand pe Dumnezeu sa ne faca dreptate,sa incetam sa mai aducem jertfa de la noi insine fiindca aceasta oricum nu puteau sa ne desavarsesca,astfel lasam loc unei jertfe mai bune care vine de la Dumnezeu.Cine nu respecta aceasta zi,calca sabatul si este ca Saul care a adus o jerfa straina, ca preotii despre care IIsus zice ca ei calcau legea in zi de sabat aducand jertfa.Acuma cum lumea se afla in criza, dar mai ales Romania, ei nu ar trebui sa incerce sa lucreze sau sa-si faca dreptate, aducand prin asta o jerfa de la ei insisi,cautand prin asta o dreptate a legii care nu poate desavarsii cu adevarat ci este doar pentru un timp,cine stie,poate pentru inca 20 de ani. Deci, sa cautam dreptatea prin credinta in jerfa care urmeaza sa o dea insusi Dumneze si sa intram astfel in odihna lui.
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 44

Sus In jos

Sabatul Milenar Empty Re: Sabatul Milenar

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum