Vrei să reactionezi la acest mesaj? Creati un cont în câteva clicuri sau conectati-vă pentru a continua.

Texte ce par să suțină egalitatea

In jos

Texte ce par să suțină egalitatea Empty Texte ce par să suțină egalitatea

Mesaj  Ișfa Alin Mar Sept 30, 2008 4:59 pm

Ioan 16:13-15: „Când va veni mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și vă va descoperi lucrurile viitoare. El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu și vă va descoperi. Tot ce are Tatăl, este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu și vă va descoperi.”
Prin acest verset trinitarienii susțin egalitatea între Tatăl, Fiul , în ce privește cunoașterea, deoarece Isus a spus: „Tot ce are Tatăl, este al Meu (al lui Isus); de aceea am zis că va lua din ce este al Meu și vă va descoperi”, și prin urmare Isus are o cunoaștere egală cu Tatăl.........

Întrebarea mea este: la ce se referă expresia: „Tot ce are Tatăl, este al Meu" ???

Ișfa Alin

Mesaje : 11
Data de înscriere : 04/08/2008

Sus In jos

Texte ce par să suțină egalitatea Empty Re: Texte ce par să suțină egalitatea

Mesaj  Janos Takacs Sam Noi 01, 2008 10:40 am

"Copile - i-a zis tatal - tu totdeauna esti cu mine si tot ce am eu este al tau." Luca 15:31

Janos Takacs

Mesaje : 23
Data de înscriere : 06/08/2008

Sus In jos

Texte ce par să suțină egalitatea Empty Re: Texte ce par să suțină egalitatea

Mesaj  mihai39 Sam Mar 10, 2012 9:54 pm

Noi oamenii judecam pe Dumnezeu facindu-L dupa asemanarea noastra . ca si cum Fiul ar fi ceva separat de Tatal ca un copil de tatal lui insa in realitate Ei sint Una.

De aceea de multe ori lucrurile ne sint explicate sau exemplificate dupa puterea noastra limitata de a intelege fiindca nu detinem dstule imagini conceptuale cu care sa lucram.

de ex cind se spune ca Ziua acea nu o stie nici Fiul nici ingerii din cer ci numai Tatal nu are cum sa fie real iar scopul nu este adevarul cartezian ci determinarea renuntarii la a intreba si a cauta aflarea zilei venirii tocmai pt ca ea nu trebuie aflata de gloata - venirea trebuie asteptata in orice moment incepind cu apostolii .

dar aici in acest context ideea care trebuia desprinsa era ca trebuie sa avem aceeasi incredere in Duhul Sfint promis la fel ca in Iisus caci va manifesta si puterile lui Iisus .


mihai39

Mesaje : 8
Data de înscriere : 10/03/2012

Sus In jos

Texte ce par să suțină egalitatea Empty Re: Texte ce par să suțină egalitatea

Mesaj  calea Dum Mar 11, 2012 12:21 pm

Dragă Mihai, ceea ce spui tu este o părere, Scriptura este clară în ce privește faptul că Tatăl și Fiul nu sunt egali nici ca atribute nici ca funcții.
Îți dau doar câteva exemple:

Romani 16:27  a lui Dumnezeu, care singur este înțelept, să fie slava, prin Isus Hristos, în vecii vecilor! Amin.
Doar Dumnezeu are atributul Înțelepciunii în sensul absolut!

1 Timotei 6:16  singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină, de care nu poți să te apropii pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea și care are cinstea și puterea veșnică! Amin.
Doar Dumnezeu are atributul numuririi prin Sine, Fiul trăiește prin Tatăl (Ioan 6:57).

Tatăl mai mare în poziție ca Isus:

1 Corinteni 11:3  Dar vreau să știți că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii și că Dumnezeu este capul lui Hristos.

Tatăl nu doar că este capul lui Isus, dar El este Dumnezeu, Dumnezeul Bibliei, distinct de Isus, chiar Dumnezeul lui Isus:
Apocalipsa 3:12  Pe cel ce va birui, îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu și nu va mai ieși afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu și numele cetății Dumnezeului Meu, noul Ierusalim, care are să se pogoare din cer de la Dumnezeul Meu și Numele Meu cel nou.

calea

Mesaje : 72
Data de înscriere : 16/01/2011

Sus In jos

Texte ce par să suțină egalitatea Empty Re: Texte ce par să suțină egalitatea

Mesaj  mihai39 Lun Mar 12, 2012 2:36 pm

Da , desigur ca Ei nu sint egali ca instante divine , nu am spus asta
- ceea ce vreau sa spun este ca dincolo de textul scripturii poate exista revelatie prin care sa se poata intelege realitatile interioare cit si implicit cele divine prin care sa se explice cu mult mai multe amanunte ceea ce apostolii au exprimat cumva doar schematic -"in parte".

Iisus a spus ca daca L-am vazut pe El am vazut pe Tatal dindu-ne de inteles ca nu mai are rost sa cerem alta vedenie -ceea ce inseamna ca El il manifesta sau se indentifica totodata si cu Tatal cel putin intro masura partiala.
dar noi nu stim sa spunem in interiorul lui Iisus pina unde tine Hristosul si unde incepe Tatal sau care sint punctele in care Ei doi sint simultan si unul si altul .

ce deosebeste in sine Hristosul fata de restul Dumnezeirii sau ce are Tatal in plus si Iisus nu are- in conditile in care paradoxal tot ce are Tatal al lui Iisus este?mihai39

Mesaje : 8
Data de înscriere : 10/03/2012

Sus In jos

Texte ce par să suțină egalitatea Empty Re: Texte ce par să suțină egalitatea

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum