Origini - Mica 5:2
3 participanți
:: Mai mult... :: Discuţii libere
Pagina 1 din 1
Origini - Mica 5:2
Cuvintele din Mica 5:2 sunt considerate mesianice pentru că vorbesc despre "Cel care va stăpâni în Israel şi a cărui origine este din timpurile străvechi, din zilele veşniciei".
Întrucât substantivul ebraic este în plural (origini, literal ieşiri), unii consideră că aici este ascunsă o revelaţie cristologică importantă în legătură cu geneza Fiului lui Dumnezeu - Mesia.
Întrucât substantivul ebraic este în plural (origini, literal ieşiri), unii consideră că aici este ascunsă o revelaţie cristologică importantă în legătură cu geneza Fiului lui Dumnezeu - Mesia.
Re: Origini - Mica 5:2
Prima parte a frazei ("de la Dumnezeu") este în paralel cu a doua ("de la Mine însumi"). Dacă schimbăm sensul în prima (înlocuind pe "de la" cu "din"), atunci trebuie să acceptăm schimbarea sensului şi în a doua. În acest caz ce înseamnă "n-am venit din Mine însumi"?Alin a scris:1) Ieşiri din Tatăl (ceea ce denotă că a intrat de mai multe ori în Tatăl), un argument suplimentar ar putea fi: Ioan 8:42 "Isus le-a zis: „Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin din (gr. ek) Dumnezeu: n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis".
e logic ce spui deci cade acest argument............atunci ek are sensul "de la".......
Işfa Alin- Mesaje : 11
Data de înscriere : 04/08/2008
Imi place acest comentariu...
nicolaeleva- Mesaje : 1
Data de înscriere : 15/03/2009
Varsta : 51
Localizare : maramures
:: Mai mult... :: Discuţii libere
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum