Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Trecand prin istorie

In jos

Trecand prin istorie Empty Trecand prin istorie

Mesaj  nicu Sam Dec 03, 2011 12:24 pm


O retrospective în istoria noastră călăuzită mereu și mereu de firul neîntrerupt al idealului național. O istorie plină de trădări din partea puternicilor Europei, plină de sânge românesc vărsat pentru bunăstarea Occidentului și din inconștiența acestuia. O istorie care ne aduce cinste și care nu trebuie uitată!

„Printre neamurile fără noroc, ne numărăm în frunte, noi, românii…Istoria neamului românesc nu a fost decât o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie. Ne-am alcătuit dintr-un uragan și am trăit în vifor. Popor de frontieră luptam și muream pentru toți. Muream mai ales, plătind miopia și neghiobia altora

Istoria neamului românesc e alcătuită din atâta sânge și atâta nenoroc datorită în primul rând incapacității Occidentului de a vedea de unde vine primejdia.Pe noi , vreme de cinci secole ne ascos din istorie victoria Imperului Otoman.Timp de secole am luptat singuri. Hărțuiam necontenit armatele turcești, cu prețul pe care îl știam:traiul în afara istoriei. Istoria se făcea în Apus, fără noi dar, datorită sângelui nostru.

Occidentalii nu stăteau nici ei cu mâinile în sân, ci se luptau; dar se luptau între ei …

Civilizația noastră țărănească se adaptase la nivelul vegetal la care se reduse istoria. Așezările românești dispăreau și reapăreau cu aceeași ireductibilă, misterioasă încăpățânare a vegetației. În timpul acesta la o mie, două de kilometri, spre Apus, se înălțau catedrale, se îmbogățeau castele, se înfrumusețau mănăstiri și oamenii aveau prilejul, măcar la răstimpuri,să citească pe sfinți, pe teologi și pe poeți, să înțeleagă că sunt oameni și să se bucure că trăiesc omenește – iar nu ca fiarele sălbatice prin munți și păduri , ca strămoșii noștrii care nu aveau altă vină decât aceea de a se fi născut in calea răutăților”

Peste noi au venit toți puternicii lumii vechi: persanii, romanii, pecenegii, cumanii, goții germanici, uzii, avarii, hunii, slavii, maghiarii,tătarii, bizantinii, turcii, austriecii, țaristii. Toți au plecat în zarea largă lasând în urma lor sânge și jale. Noi am rămas… am rămas să ne cântam doinele odata cu vântul,să ne plângem tații și frații odată cu ploaia, să ne spunem dorurile odată cu foșnetul pădurilor. Noi și permanența noastră … suntem miracolul care uimește istoria! „ Românii au sabotat istoria” spunea L. Blaga. Da, au sabotat-o dar cu ce preț? Traiul în afara istoriei, cu prețul sângelui a mii de oameni care îngrașă pământul sfintei noastre glii și care strigă „nu ne uitati”, cu prețul așezărilor pustiite de tavalugul migratorilor și al turcilor

Dacă nu ar fi fost așa, dacă nu ar fi fost sacrificiul acestui popor mic și dârz Mahomed ar fi ajuns „ din pristolul de la Roma să dau calului ovaz”. Întreaga armie a cruciaților europeni a fost zdrobită la Nicopol dar la Rovine, Mircea cel Bătrân a inchis porțile Europei.

Toate aceste jertfe, tot acest sânge al străbunilor noștri au dus la mărețul moment 1 decembrie 1918, împlinire a idealului național românesc. Atunci acest ideal a fost hotărnicit pentru totdeauna.

În istoria noastră multi milenară au fost trei momente in care acest deziderat al națiunii române s-a implinit: regatul lui Burebista,momentul1600 cand toți românii aflati în cele trei principate au fost uniți vremelnic sub domnia marelui Mihai Viteazu, și anul decisiv 1918. Burebista și Mihai Viteazu au fost asasinați prin trădare, unirea din 1918 a fost pătată de cizma hortistă care, pătrunsă în NV Transilvaniei prin Dictatul de la Viena, s-a dedat la jafuri și crime abominabile. Stau mărturie țăranii martirizați la Ip… la Traznea…la Moisei. Și totuși…ceea ce Dumnezău și națiunea a legat nu a mai putut fi dezlegat! Căci și în vremea lui Mihai și la 1918 „unirea națiunea a făcut-o”

A. Păunescu spune in slove de poezie „ Cu săbii făcură unirea țăranii/ Cu toții spre Alba mergeau/ Toti oamenii țării semnau întregirea/Voința întregului neam”. Da, acei anonimi ai istoriei țăranii, care formau grosul oștirii lui Mihai și grosul armatei române din primul război mondial, acel țăran care în răzbelul de independență ( 1877) a salvat armata rusă ducând cele mai grele lupte la Plevna și Grivița, Rahova, Vidin și Smârdan, acel țăran care a înțeles să-și apere pamântul strămoșesc cu prețul sângelui la Mărăști,Mărășești și Oituz măsurându-se cu cei mai buni soldați din lume în condiții aproape egale. Nu erau egale pentru că neamțul primea masa caldă zilnic, ciocolata, ceai, îmbracăminte și armament. Soldatul român iarna degera de ger, vara se perlea la caldură, mânca pe apucate intre două tiruri de artilerie si un asalt al inamicului si lupta…cu pusti din războiul de independență. Și totuși…Makensen nu a putut trece mai departe!

Ciudat…Alba Iulia prima dată, atunci când în Catedrala Unirii au răsunat cuvintele solemne spuse de „cavalerul creștinătății” : „Io, Mihai Voievod, din mila lui Dumnezeu domn al Țării Românești, al Ardealului și a toată Țara Moldovei” Acesta era idealul lui Mihai Voievod Viteazu unirea tuturor românilor într-o singură națiune puternică și de sine stătătoare căci iată „Astăzi s-a implinit porunca cea din veac: Trei dintr-o singură Mamă, laolaltă: Țara Românescă,Țara Moldovei șiȚara Ardealului”. Ca un Christos al neamului românesc, el, domnul unei țări mărunte și neînsemnate care băgase groaza în turci și speriase prin infăptuirea idealului său întreg Occidentul, după ce-și pierde domnia și fiul în bătălia de Mirăslau, plecat la Viena, va reuza oferta generoasă a Împăratului cerând în schimb cele trei țări române „ Asta-i pohta ce-am pohtit eu: Țara Românească,Țara Moldovei și Țara Ardealului”! Acest ideal, singur, este în masură să răstoarne toate ipotezele trăznite ale unor istorici ce terfelesc imaginea primului unificator al românilor numindu-l aventurier.

…A doua oară… momentul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918…același leit-motiv: Alba Iulia! Concluzia? Inima României Mari nu bate la București, nu bate la Iași unde Cuza unise Moldova cu Valahia, ci la Alba Iulia unde prin rezoluția Marii Adunări Naționale se decreta „unirea acelor români și a teritoriilor locuite de dânșii cu România”.

Acest vis de veacuri al românilor de pretutindeni, unirea într-o singură țară liberă nu a putut fi atins până nu a curs sânge.. mult sânge.. multe lacrimi de vadane a căror barbați pieriseră pe câmpurile de luptă din Dobrogea, de pe Argeș și Cerna, de pe Valea Jiului , de la Flamânda și Turtucaia, Mărăști , Mărășești și Oituz, de copii rămași fără frați și părinți.

…Am fost la mausoleele inchinate eroilor la Marășești și Mărăști.. mii de nume inșirate în coloane verticale pe marmură neagră…toate nume de eroi ce și-au pus osul și sângele la temelia unității neamului…. lacrimile incepuseră sa-mi picure gândindu-mă „ De ce pentru orice dorință are neamu asta trebuie să curgă atâta sânge?”…Am fost în orașul Unirii de 1 dec… parcă-l auzeam pe Mihai zicând: „Astăzi s-a implinit porunca cea din veac: Trei dintr-o singură Mamă, laolaltă: Țara Românescă,Țara Moldovei șiȚara Ardealului!”… Auzind pe unii și pe alții zicând asta-i moldovean, oltean prost și alte invective aduse în fapt celor de un neam și un sânge cu ei mă intreb: „Pentru asta a fost vărsat sângele eroilor și martirilor națiunii?” Nu fraților! Nu pentru asta! Ci pentru ca să fim uniți in cuget și-n simtire să fim o națiune puternică care să-și cunoscă și mai departe interesul național și să putem spune nu cand acest interes este incălcat!




sursa
http://quadratus.wordpress.com/2011/12/01/trecand-prin-istorie-cugetari/
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 47

Sus In jos

Trecand prin istorie Empty Re: Trecand prin istorie

Mesaj  nicu Sam Dec 03, 2011 12:29 pm

Iubesc Romania pentru faptele sale vitejesti dar mai ales pentru slabiciunile ei, fiindca acolo unde-i multa slabiciune, acolo s-a inmultit si harul.Iubesc Romania pentru vesnicia ei datorata eroismului de care a dat dovada dar mai ales pentru martirajul ei, pentru faptele sale de putere dar mai ales pentru faptele sale de slabiciune.
Christos locuieste in noi si el a fost oglindit prin martirii nostrii, prin sangele lor noi am fost sfintiti. Daca e sa ma mandresc sau sa ma laud cu ceva, atunci aceasta n-o voi face decât cu crucea Domnului nostru Iisus Christos si care a fost oglindit prin moartea Maresalului Ion Antonescu sau al lui Horea sau prin multi altii si prin care occdentul este răstignit față de mine, și eu față de occident!
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 47

Sus In jos

Trecand prin istorie Empty Re: Trecand prin istorie

Mesaj  nicu Dum Ian 15, 2012 1:12 pm

nicu a scris:
„Printre neamurile fără noroc, ne numărăm în frunte, noi, românii…Istoria neamului românesc nu a fost decât o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie. Ne-am alcătuit dintr-un uragan și am trăit în vifor. Popor de frontieră luptam și muream pentru toți. Muream mai ales, plătind miopia și neghiobia altora" Mircea Eliade


Ochiul nimănui nu s-a îndurat de tine ca să-ți facă măcar unul din aceste lucruri, din milă pentru tine, ci ai fost aruncată pe câmp, așa de scârbă le era de tine, în ziua nașterii tale.
Atunci Eu am trecut pe lângă tine, te-am văzut tăvălită în sângele tău și am zis: „Trăiește chiar și în sângele tău!” Da, ți-am zis: „Trăiește chiar și în sângele tău!”
Ezechiel 16:5,6


''Poporul acesta de la naștere a suferit și suferă încă din partea dușma­nilor. Și el totuși se menține și-n plus a născut atâtea valori: un Eminescu în literatură, Brâncuși în sculptură, Enescu, considerând că arta, poezia este o proorocie, la urma urmei. Nu trebuie negli­jate aceste realități. Tocmai în această suferință stă renașterea viitoare." -Părintele Arsenie Papacioc



,,Panule,stii tu ca in lumea asta nu este nimic mai interesant decat istoria poporului nostru, trecutul lui… Tot,tot este un sir neintrerupt de martiri.’’ Eminescu a fost unul dintre ei.-Gheorghe Panu ,,Amintiri de la Junimea’’
nicu
nicu

Mesaje : 361
Data de înscriere : 11/09/2009
Varsta : 47

Sus In jos

Trecand prin istorie Empty Re: Trecand prin istorie

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum